A trip to Nottingham in 26 photos

23:48 Unknown 0 Comments


I visited the city of Robin Hood and I loved it! Now take a walk with me through the city and let me show you some of the places that I liked:





































0 comments:

9 sfaturi pe care mi-aș dori să le fi primit la început de studenție

10:00 Unknown 0 Comments



1 octombrie - se deschide primul an universitar pentru mulți tineri aflați la început de drum, ambițioși și cu visuri mărețe. Pentru mine, anul acesta este primul în care nu mai sunt studentă. Uitându-mă în urmă, aș vrea să spun că am profitat la maximum de această perioadă. Într-adevăr, m-am dezvoltat și m-am implicat în multe activități care m-au ajutat să cresc, dar știu că aș fi putut face mai mult. De aceea mi-aș fi dorit să fi avut pe cineva care să mă îndrume și de la care să fi primit următoarele sfaturi, pe care ți le împărtășesc din experiența mea de student:

1. Mergi la bibliotecă

În această perioadă trebuie să te formezi și să acumulezi cât mai multe cunoștințe. Sfatul meu este să profiți și să citești cât mai mult, pentru a nu face parte din absolvenții care termină facultatea și care realizează că, de fapt, nu știu nimic. Așa că învață de la începutul anului unde este biblioteca și mai fă-i câte o vizită.

2. Fii voluntar într-un ONG

ÃŽnscrie-te ca voluntar într-o asociaÈ›ie de studenÈ›i. Nu vreau să îți recomand una anume, deoarece sunt atât de multe, care activează în diverse domenii È™i în oricare vei întâlni oameni frumoÈ™i È™i oportunități de dezvoltare. Chiar în această perioadă asociaÈ›iile de studenÈ›i fac recrutări pentru membri È™i vei întâlni reprezentanÈ›i din fiecare în facultatea ta. Profită È™i stai de vorbă cu ei. Află cine sunt ei, ce fac, cum te poÈ›i dezvolta alături de ei, ce valori au È™i care este misiunea lor. Apoi trage linie È™i Ã®nscrie-te în asociaÈ›ia care are aceleaÈ™i credinÈ›e ca È™i tine, în care te regăseÈ™ti È™i din care ai fi mândru să faci parte.

De ce să te alături unei asociaÈ›ii de studenÈ›i? Pentru că vei face parte dintr-o comunitate de oameni ambiÈ›ioÈ™i de la care vei învăța încontinuu È™i alături de care te vei dezvolta, vei pune în practică teoria învățată la È™coală, vei participa la multe conferinÈ›e, training-uri È™i evenimente, vei cunoaÈ™te oameni care lucrează deja în domeniul în care tu studiezi, pentru că este loc de iniÈ›iativă È™i îți vei pune ideile în practică, vei câștiga experiență profesională È™i, nu în ultimul rând, vei lega prietenii pe viață. 

Pentru mine, AIESEC a fost dragoste la prima întâlnire. AIESEC este cea mai mare asociaÈ›ie internaÈ›ională de studenÈ›i, prezentă în peste 120 de țări È™i teritorii. Caută în facultatea ta reprezentanÈ›ii asociaÈ›iei È™i stai de vorbă cu ei. Este foarte uÈ™or să îi recunoÈ™ti: sunt îmbrăcaÈ›i în albastru È™i au multă energie. ÃŽntre timp, poÈ›i citi mai multe informaÈ›ii despre AIESEC pe aiesecbucharest.roaiesec.roaiesec.org.

După AIESEC, am fost voluntar în GEYC, un ONG care mi-a deschis multe uși și mi-a oferit unele dintre cele mai frumoase oportunități de dezvoltare.

3. Candidează pentru a fi șef de grupă, serie, an

Eu am fost È™ef de grupă timp de 3 ani È™i nu regret decât că nu am candidat pentru a fi È™ef de an. De ce să faci asta? Pentru că vei avea responsabilități pe care va trebui să È›i le asumi, vei È›ine legătura cu profesorii È™i vei facilita comunicarea dintre aceÈ™tia È™i colegii tăi. Vei învăța să te descurci, să ceri È™i să oferi informaÈ›ii.

4. Participă la proiecte, evenimente, conferințe

Participă la cât mai multe proiecte, evenimente, conferinÈ›e, competiÈ›ii, training-uri È™i workshop-uri pentru studenÈ›i, care abordează teme din domeniul tău de interes; sunt o oportunitate bună de dezvoltare, acumulare de cunoÈ™tinÈ›e È™i networking. Ca să afli despre ele, pentru început fii cu ochii pe afiÈ™ele lipite în facultatea ta.

5. Internship-uri, stagii de practică, programe de trainee

Problema clasică – studenÈ›ii nu au experianță profesională. Rectific: studenÈ›ii neinteresaÈ›i nu au experiență profesională. Să nu fie cu supărare, dar în prezent sunt foarte multe oportunități pentru studenÈ›i din care aceÈ™tia pot câștiga experiență profesioanlă. Pe lângă asociaÈ›iile de studenÈ›i de care am menÈ›ionat deja, angajatorii oferă un număr foarte mare de programe de practică, internship-uri È™i programe de trainee pentru care nu cer experiență de lucru anterioară.

Sfatul meu: pune-È›i la punct CV-ul È™i înscrie-te la cât mai multe astfel de programe pentru tineri. Și ca să îți fie È™i mai uÈ™or, îți recomand să urmăreÈ™ti următoarele pagini de Facebook care promovează astfel de oportunități: Smart DreamersInternship & Trainee Marathon,  Internship. Mai poÈ›i căuta È™i pe hipo.roejobs.ro È™i bestjobs.ro.

Totodată, poÈ›i participa la târgurile de carieră unde vei avea ocazia chiar să discuÈ›i cu angajatorii. Un astfel de târg este Angajatori de TOP, care se desfășoară în mai multe oraÈ™e, precum BucureÈ™ti, IaÈ™i sau TimiÈ™oara. Sau ASE Job & Internship Fair, târgul de joburi ÅŸi locuri de practică oficial al Academiei de Studii Economice din BucureÅŸti. Ori PR&Ad Fair, târg de joburi È™i internship-uri în relaÈ›ii publice È™i publicitate.

ÃŽÈ›i mai recomand să mergi la cât mai multe interviuri pentru a te familiariza cu procesele de recrutare. ÃŽn timp vei prinde experiență, nu vei mai avea emoÈ›ii È™i vei învăța să te „vinzi” mult mai bine în faÈ›a angajatorilor.

6. Călătorește. Acumulează experiență internațională

Ca student ai foarte multe oportunități de a călători cu bani puțini. Poți beneficia de burse și proiecte internaționale de schimb de experiență (despre astfel de oportunități am scris și în articolul 5 moduri de a călători și a te dezvolta cu bani puțini). Dintre acestea, amintesc:

Bursele ERASMUS pentru studenÈ›i – cu ajutorul cărora poÈ›i pleca să studiezi un semestru sau un an în altă È›ară din Europa È™i vei primi o sumă de bani lunar pentru întreÈ›inere. Interesează-te la facultatea ta când È™i cum te poÈ›i înscrie.

Proiectele ERASMUS+ - se desfășoară pe o perioadă de 1-2 săptămâni È™i pun accent pe educaÈ›ie nonformală È™i pe interacÈ›iunea interculturală dintre tineri la nivel european. Cazarea È™i masa sunt asigurate în totalitate, iar pentru transport se alocă o anumită sumă de bani care va fi decontată.

Eu am plecat până acum prin intermediul asociaÈ›iilor S4YD È™i GEYC (citeÈ™te despre două dintre proiecte în articolulele Two weeks in the city whose name I didn't know how to pronounce È™i First thoughts after after The Digital Participation Camp). UrmăreÈ™te-le paginile de Facebook pentru a fi informat despre viitoare proiecte la care te poÈ›i înscrie. Totodată mai poÈ›i urmări È™i website-urile salto-youth.net È™i erasmusplus.ro.

Stagiile de voluntariat în străinătate prin AIESEC – se desfășoară pe o perioadă de 6 săptămâni È™i poÈ›i pleca aproape oriunde în lume. ÃŽn general, cazarea È™i masa vor fi asigurate, iar tu va trebui să îți plăteÈ™ti doar transportul. CiteÈ™te mai multe informaÈ›ii pe site-ul AIESEC BucureÈ™ti.

European Voluntary Service (EVS) – este un stagiu de voluntariat internaÈ›ional care se desfășoară pe o perioadă de la 2 săptămâni È™i până la 1 an. Se asigură cazarea, masa, bani de buzunar È™i transportul. Mai multe informaÈ›ii găseÈ™ti pe website-ul findevs.com.

Work&Travel – program prin care poÈ›i pleca în altă È›ară să lucrezi È™i să vizitezi în acelaÈ™i timp, iar cei mai mulÈ›i studenÈ›i pleacă cu Work&Travel Ã®n SUA.

Mai poÈ›i urmări È™i HeySucces.com – o platformă care promovează burse, internship-uri, conferinÈ›e, competiÈ›ii È™i proiecte internaÈ›ionale.

7. Bucură-te È™i profită de beneficiile de student – reduceri, evenimente, timp liber

StudenÈ›ii beneficiază de reduceri la muzee, teatru È™i film, reducere la biletele de tren, li se decontează abonamentele RATB (cel puÈ›in la ASE se decontează). Totodată, se organizează multe evenimente pentru aceÈ™tia; de exemplu, festivalul UNIFEST – care oferă bilete gratuite pentru studenÈ›i la muzee, teatru, film, operă È™i operetă. De asemenea, profită de timpul liber pe care îl ai: citeÈ™te, călătoreÈ™te, participă la cât mai multe evenimente, mergi la petreceri, distrează-te, cunoaÈ™te cât mai mulÈ›i oameni.

8. Dezvoltă-te 

Profită de această perioadă pentru a învăța cât mai mult È™i pentru a te dezvolta. De exemplu, poÈ›i învăța o limbă străină. Ca să îți fie mai uÈ™or, am scris un articol despre cum poÈ›i învăța o limbă străină gratuit, simplu È™i în mod distractiv sau care sunt cele mai bune resurse de a exersa È™i îmbunătăți o nivelul unei limbi străine.

9. Descoperă-ți pasiunile și urmează-ți visurile

Nu în ultimul rând, descoperă ce pasiuni ai È™i ce vrei să faci în viață. Nimic nu este imposibil, aÈ™a că stabileÈ™te-È›i niÈ™te obiective È™i munceÈ™te pentru ele. 

0 comments:

This video will make you want to spent time outside right now

00:50 Unknown 0 Comments



This video is making me want to just go outside right now and spend the time connecting myself with the nature. It also reminds me of this phrase I read at some point "There is no wifi out there, but I promise you the connection is much better".

Watch it, it is brilliant and the sounds are amazing.Then live it. Find yourself outside. 

0 comments:

Stand up straight - the benefits of good posture in a funny TED-Ed lesson

22:40 Unknown 0 Comments



Since I was little my parents always took care that my sister and I had a good posture. I didn't understand why they were insisting on it but at some point I realized that people who stand up straight look better. So I wanted to look like that. Now I also know the benefits of a good posture. Check out this video that explains it.

0 comments:

The beauty of Cullercoats and Tynemouth

23:57 Unknown 0 Comments


Cullercoats and Tynemouth are two amazingly beautiful places in North East England. During a sunny day (but definitely not only) their views can really tale your breathe away.



























0 comments: