Resurse utile pentru proiectele Erasmus+
În articolul 5 moduri de a călători și a te dezvolta cu bani puțini am scris și despre mobilitățile pentru tineret ERASMUS+, referindu-mă la Training Course și Youth Exchange. Poate că ești deja familiar cu ele. Dacă nu, află că aceste mobilități sunt proiecte internaționale care au scopul de a ajuta tinerii să-și dezvolte anumite abilități și competențe cerute pe piața muncii. Practic, este o modalitate prin care Uniunea Europeană investește în dezvoltarea tinerilor și îi ajută să capete experiențe utile pentru ca apoi să găsească mai ușor un loc de muncă.
Proiectele de care îți vorbesc se desfășoară pe o perioadă de 1-3 săptămâni și pun accent pe educație nonformală și pe interacțiunea interculturală dintre tineri la nivel european. Partea cea mai bună este că sunt GRATUITE. Activitățile, cazarea și masa sunt asigurate în totalitate, iar pentru transport se alocă o anumită sumă de bani în care trebuie să te încadrezi și care va fi decontată apoi (nu ar trebui să fie probleme în ceea ce privește încadrarea în suma disponibilă pentru transport). Da, ai înțeles bine - călătorești, înveți într-un mediu intercultural, te dezvolți, cunoști tineri din alte țări și legi cele mai frumoase prietenii, îți dezvolți abilitățile de a vorbi într-o limbă străină, ai ce adăuga în CV, te distrezi, totul fără eforturi financiare.
Bun, acum că ți-am captat atenția, haide să îți spun și cum poți participa în astfel de proiecte.
În primul rând, îți trebuie o organizație din România care trimite participanți la proiectele din afara țării (sau sending organsiation). Aceste organziații sunt organizații partenere proiectelor ce se desfășoară în țările respective, ceea ce înseamnă că trebuie să recruteze participanți români și să îi ghideze în procesul dinaintea plecării (dar nu numai). Ce înseamnă asta? Odată ce ești acceptat, vei primi suport în alegerea celei mai bune modalități de transport și îndrumări în ceea ce privește pregătirea și participarea cu succes la proiectele respective. De asemenea, tot ele se asigură că participanții români au parte de condiții bune și experiențe frumoase. În ceea ce privește recrutarea, ele vor posta anunțuri cu privire la proiectele respective și condițiile pe care potențialii participanți trebuie să le îndeplinească. De obicei, este necesar doar să completezi un formular de aplicare. Dar, bineînțeles, depinde de la o organziație la alta.
Este bine să urmărești mai multe surse pentru a te informa și a căuta proiecte. Așadar, ca să te asiguri că vei afla de cât mai multe astfel de oportunități, pentru început poți lua în considerare recomandările mele:
Ce organizații să urmărești:
GEYC
Am fost voluntar in GEYC și te asigur că este una dintre organizațiile cele mai serioase și de încredere.
Pagina de Facebook
Website
Comunitatea GEYC - este un grup simpatic de Facebook în care sunt postate call-uri pentru participanți și alte oportunități de dezvoltare pentru tineri.
Am fost voluntar in GEYC și te asigur că este una dintre organizațiile cele mai serioase și de încredere.
Pagina de Facebook
Website
Comunitatea GEYC - este un grup simpatic de Facebook în care sunt postate call-uri pentru participanți și alte oportunități de dezvoltare pentru tineri.
Căror grupuri de Facebook să te alături
Bun, acum ai de unde să începi. O ultimă recomandare este să alegi proiecte nu în funcție de detsinație, ci în funcție de tematică. Baftă!
0 comments: